Recept

Koláč plněný čekankou a lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54401
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]
10 g Droždí
20 g Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
500 g Čekanka
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
100 g Losos uzený
2 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 873 kcal
Kilojoule 3 655kJ
36% Sacharidy 128 g
31% Tuky 23 g
19% Sodík 376 mg
63% Bílkoviny 35 g

Koláč plněný čekankou a lososem postup přípravy receptu:

1

Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]:

2

Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy.

3

Pak si připravíme zeleninovou náplň. V pánvi na rozehřátém másle opečeme na plátky nakrájené čekankové puky. Osolíme je a opepříme a přidáme na plátky nakrájeného lososa. Směs rozložíme na koláč. V misce si rozšleháme smetanu se žloutky, celým vejcem, nasekaným koprem, osolíme ji a opepříme. Smetanovou směsí zalijeme čekanky a lososa na koláči. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept