Koláč plněný žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč plněný žampiony
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54403 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Křehké těsto na zeleninový koláč [54393] | |
---|---|
125 g | Máslo čerstvé |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Na náplň | |
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
2 ks | Rajčata |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Zakysaná smetana |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 271,4mg |
Draslík | 597,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 705,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Cibule, Rajčata, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Provensálské koření, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč plněný žampiony postup přípravy receptu:
1 | Křehké těsto na zeleninový koláč [54393]: |
2 | Do misky vsypeme mouku, přidáme chladné máslo, vlijeme vodu a přisypeme sůl. Vařečkou a podle potřeby i rukama vypracujeme hladké tužší těsto, které na 30 minut vložíme odpočinout do chladničky. Pak z něj vyválíme plát, rozprostřeme ho do formy. |
3 | Připravíme si žampionovou náplň. V pánvi rozehřejeme máslo. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky a vložíme do pánve. Orestujeme a přidáme k ní na plátky pokrájené žampiony. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme slupku, oddělíme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky. Přidáme do pánve a podusíme. Dušenou žampionovo-rajčatovou směs rozprostřeme na koláč. |
4 | V misce si rozmícháme zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, žloutky, celé vejce, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku. Vše osolíme, opepříme a směsí zalijeme koláč. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Koláč podáváme teplý. |