Jednoduchý recept

Přírodní srnčí hřbet

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 54404

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 kávová lžička Divoké koření celé
1 ks Mrkev kořen
3 g Nové koření celé
80 ml Olej slunečnicový
20 g Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
6 plátek Pomeranče
6 ml Pomerančová šťáva
150 g Slanina vepřová
850 g Srnčí hřbet
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 836kJ
2% Sacharidy 6 g
117% Tuky 87 g
18% Sodík 364 mg
65% Bílkoviny 36 g

Přírodní srnčí hřbet postup přípravy receptu:

1

Srnčí hřbet odblaníme, omyjeme, potřeme 1/2 lžičky soli a prošpikujeme slaninou. Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji dozlatova. Vložíme připravený hřbet, zprudka ho ze všech stran opečeme. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou petržel a mrkev. Celer oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které přidáme do hrnce. Vložíme nové koření a divoké koření. Vše zalijeme 5 dl vody a pod pokličkou v nahřáté troubě dusíme doměkka. Po dobu dušení maso občas polijeme vlastní šťávou. Měkké maso vyndáme z hrnce, necháme chvilku odpočinout a nakrájíme ho na plátky.

2

Vypečenou šťávu vydusíme do tuku, zalijeme 2 dl teplé vody a za častého míchání vaříme do oddělení tuku od šťávy. Hotovou šťávu přecedíme, vrátíme do hrnce, dochutíme zbylou solí, pomerančovou šťávou, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať a odstavíme z ohně.

3

Měkké a nakrájené maso pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci masa přelijeme teplou šťávou a ozdobíme plátkem pomeranče.

Poznámka

Takto připravené jídlo podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept