Přírodní srnčí hřbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní srnčí hřbet
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54404 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Divoké koření celé |
1 ks | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
80 ml | Olej slunečnicový |
1 ks | Petržel kořen |
20 g | Petržel - nať |
6 plátek | Pomeranče |
6 ml | Pomerančová šťáva |
150 g | Slanina vepřová |
850 g | Srnčí hřbet |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 264,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,1mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Petržel kořen, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Srnčí hřbet mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní srnčí hřbet postup přípravy receptu:
1 | Srnčí hřbet odblaníme, omyjeme, potřeme 1/2 lžičky soli a prošpikujeme slaninou. Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji dozlatova. Vložíme připravený hřbet, zprudka ho ze všech stran opečeme. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou petržel a mrkev. Celer oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které přidáme do hrnce. Vložíme nové koření a divoké koření. Vše zalijeme 5 dl vody a pod pokličkou v nahřáté troubě dusíme doměkka. Po dobu dušení maso občas polijeme vlastní šťávou. Měkké maso vyndáme z hrnce, necháme chvilku odpočinout a nakrájíme ho na plátky. |
2 | Vypečenou šťávu vydusíme do tuku, zalijeme 2 dl teplé vody a za častého míchání vaříme do oddělení tuku od šťávy. Hotovou šťávu přecedíme, vrátíme do hrnce, dochutíme zbylou solí, pomerančovou šťávou, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať a odstavíme z ohně. |
3 | Měkké a nakrájené maso pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci masa přelijeme teplou šťávou a ozdobíme plátkem pomeranče. |
Poznámka
Takto připravené jídlo podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, dušená rýže.