Recept

Koláč plněný artyčoky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54406
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]
10 g Droždí
20 g Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
8 ks Artyčoky
4 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
80 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

89% Kalorie 1,751 kcal
Kilojoule 7 328kJ
93% Sacharidy 336 g
47% Tuky 35 g
128% Sodík 3 g
158% Bílkoviny 89 g

Koláč plněný artyčoky postup přípravy receptu:

1

Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]:

2

Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy.

3

Připravíme si artyčokovou náplň. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a na něm podusíme artyčoky pokrájené na čtvrtky. Zakapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Artyčoky rozprostřeme na koláč.

4

V misce smícháme smetanu, vejce, nastrouhaný parmezán, nasekanou petrželku a osolíme. Směsí ze smetany zalijeme koláč.

5

Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Koláč podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept