Smažená endivie s trio omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená endivie s trio omáčkou
Smažená endivie s trio omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54409 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
20 g | Solamyl |
500 g | Štěrbák zahradní |
4 g | Sůl |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na první omáčku | |
---|---|
20 g | Chilli paprička |
10 g | Koriandr čerstvý |
20 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
20 g | Paprika mletá sladká |
100 ml | Pomerančová šťáva |
Na druhou omáčku | |
50 g | Cukr třtinový |
20 g | Koření pěti vůní |
100 ml | Omáčka sójová |
Na třetí omáčku | |
50 g | Cibulka jarní |
10 g | Cukr třtinový |
100 ml | Ocet malinový |
10 g | Olej sezamový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 793,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Olej arašídový (podzemnicový), Paprika mletá sladká, Pomerančová šťáva, Cukr třtinový, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Olej sezamový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl, Štěrbák zahradní, Koření pěti vůní, Omáčka sójová, Ocet malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená endivie s trio omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Endivii propereme, okapeme a osušíme. Listy pokrájíme na kousky asi 6cm dlouhé. Na těstíčko ušleháme tuhý sníh z bílků, vmícháme ušlehané žloutky, sůl, mouku a kukřičný škrob. V hladkém těstíčku protáhneme kousky endivie a osmažíme na rozpáleném arašídovém oleji. |
2 | Na první omáčku ohřejeme pomerančovou šťávu,odstavíme a cmícháme arašídový olej, papriku, chilli a sekaný koriandr. |
3 | Na druhou omáčku ohřejeme sójovou omáčku, přidáme koření pěti vůní a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. |
4 | Na třetí omáčku smícháme ocet se sezamovým olejem, přidáme třtinový cukr a sůl a najemno nasekanou jarní cibulku. |