Recept

Smažená endivie s trio omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 54409
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
20 g Solamyl
500 g Štěrbák zahradní
4 g Sůl
8 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na první omáčku
20 g Chilli paprička
10 g Koriandr čerstvý
20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
20 g Paprika mletá sladká
100 ml Pomerančová šťáva
Na druhou omáčku
50 g Cukr třtinový
20 g Koření pěti vůní
100 ml Omáčka sójová
Na třetí omáčku
50 g Cibulka jarní
10 g Cukr třtinový
100 ml Ocet malinový
10 g Olej sezamový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 439kJ
12% Sacharidy 42 g
18% Tuky 13 g
30% Sodík 596 mg
30% Bílkoviny 17 g

Smažená endivie s trio omáčkou postup přípravy receptu:

1

Endivii propereme, okapeme a osušíme. Listy pokrájíme na kousky asi 6cm dlouhé. Na těstíčko ušleháme tuhý sníh z bílků, vmícháme ušlehané žloutky, sůl, mouku a kukřičný škrob. V hladkém těstíčku protáhneme kousky endivie a osmažíme na rozpáleném arašídovém oleji.

2

Na první omáčku ohřejeme pomerančovou šťávu,odstavíme a cmícháme arašídový olej, papriku, chilli a sekaný koriandr.

3

Na druhou omáčku ohřejeme sójovou omáčku, přidáme koření pěti vůní a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

4

Na třetí omáčku smícháme ocet se sezamovým olejem, přidáme třtinový cukr a sůl a najemno nasekanou jarní cibulku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept