Daňčí guláš s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí guláš s paprikou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54410 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
1 kg | Dančí maso |
2 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 145,6mg |
Draslík | 824,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dančí maso, Majoránka, Paprika zelená, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Daňčí guláš s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, omyjeme, nakrájíme na stejné kousky. Cibuli s česnekem oloupeme. V hrnci na rozpáleném sádle osmahneme drobně nasekanou cibuli, přidáme česnek, vložíme připravené maso, které častým mícháním dusíme, aby se maso zatáhlo. Přidáme jadřinců zbavené a na plátky nakrájené papriky, nakrájená rajčata. Dochutíme solí, zalijeme litrem vody, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme do poloměkka až do vyvaření vody. Když v hrnci máme jen omastek, posypeme ho moukou, zamícháme. Zalijeme zbylou vodou a opět pod pokličkou dusíme doměkka. Před dokončením přisypeme majoránku, dochutíme zbylou solí, pepřem a guláš stáhneme ze sporáku. |
2 | Teplý guláš porcujeme na hluboké talíře a ozdobíme nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Guláš podáváme teplý, jako předkrm. Podáváme s tmavým chlebem.