Recept

Daňčí guláš s paprikou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54410
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
4 ks Cibule
1 kg Dančí maso
2 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
4 ks Rajčata
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 192kJ
3% Sacharidy 11 g
11% Tuky 8 g
12% Sodík 236 mg
71% Bílkoviny 40 g

Daňčí guláš s paprikou postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, omyjeme, nakrájíme na stejné kousky. Cibuli s česnekem oloupeme. V hrnci na rozpáleném sádle osmahneme drobně nasekanou cibuli, přidáme česnek, vložíme připravené maso, které častým mícháním dusíme, aby se maso zatáhlo. Přidáme jadřinců zbavené a na plátky nakrájené papriky, nakrájená rajčata. Dochutíme solí, zalijeme litrem vody, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme do poloměkka až do vyvaření vody. Když v hrnci máme jen omastek, posypeme ho moukou, zamícháme. Zalijeme zbylou vodou a opět pod pokličkou dusíme doměkka. Před dokončením přisypeme majoránku, dochutíme zbylou solí, pepřem a guláš stáhneme ze sporáku.

2

Teplý guláš porcujeme na hluboké talíře a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Guláš podáváme teplý, jako předkrm. Podáváme s tmavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept