Recept

Italské lívanečky z ricotty a parmezánu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 54414
Kategorie: Lívance, placičky

Ingredience

Zeleninový salát
2 ks Cibule lahůdková
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Cuketa
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 polévková lžíce Řeřicha
3 špetka Sůl
Placičky
1 polévková lžíce Bazalka
2 špetka Chilli koření mleté
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
40 g Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 959kJ
5% Sacharidy 18 g
272% Tuky 204 g
59% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 27 g

Italské lívanečky z ricotty a parmezánu postup přípravy receptu:

1

Připravíme si zeleninový salát. Omyjeme a osušíme rajčata, pokrájíme je na osminky a dáme do mísy. Očištěnou a omytou lahůdkovou cibulku pokrájíme na kroužky i se zelenou natí a přidáme ji k rajčatům. Malou cuketku a mladou mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme je na tenké plátky. Též je dáme do mísy. Zeleninu osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s řeřichou a extra panenským olivovým olejem.

2

Čerstvou bazalku omyjeme, lístky otrháme a drobně je pokrájíme. Sýr ricottu dáme ho do mísy, přidáme k němu nastrouhaný parmezán, sůl, pepř, bazalku, vejce, chilli koření a hladkou mouku. Směs dobře promícháme.

3

V pánvi si rozpálíme extra olivový olej, na který budeme klást připravené těsto z ricotty. Nabereme vždy plnou lžíci a na pánvi placičku upravíme. Placičky by měly bý silné přibližně 1-1,5 cm. Smažíme je dozlatova až zlatohněda z každé strany asi 2-3 minuty.

4

Placičky podáváme hned teplé se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept