Italské lívanečky z ricotty a parmezánu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské lívanečky z ricotty a parmezánu
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54414 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
Zeleninový salát | |
---|---|
2 ks | Cibule lahůdková |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
3 špetka | Sůl |
Placičky | |
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 špetka | Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
250 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 200,0mg |
Draslík | 618,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cuketa, Rajčata, Řeřicha, Sůl, Bazalka, Chilli koření mleté, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské lívanečky z ricotty a parmezánu postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si zeleninový salát. Omyjeme a osušíme rajčata, pokrájíme je na osminky a dáme do mísy. Očištěnou a omytou lahůdkovou cibulku pokrájíme na kroužky i se zelenou natí a přidáme ji k rajčatům. Malou cuketku a mladou mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme je na tenké plátky. Též je dáme do mísy. Zeleninu osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s řeřichou a extra panenským olivovým olejem. |
2 | Čerstvou bazalku omyjeme, lístky otrháme a drobně je pokrájíme. Sýr ricottu dáme ho do mísy, přidáme k němu nastrouhaný parmezán, sůl, pepř, bazalku, vejce, chilli koření a hladkou mouku. Směs dobře promícháme. |
3 | V pánvi si rozpálíme extra olivový olej, na který budeme klást připravené těsto z ricotty. Nabereme vždy plnou lžíci a na pánvi placičku upravíme. Placičky by měly bý silné přibližně 1-1,5 cm. Smažíme je dozlatova až zlatohněda z každé strany asi 2-3 minuty. |
4 | Placičky podáváme hned teplé se zeleninovým salátem. |