Jednoduchý recept

Králík na česneku se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 54417

Ingredience

2 ks Cibule
3 ml Citronová šťáva
1,5 kg Králičí maso
50 g Máslo čerstvé
5 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 800kJ
1% Sacharidy 5 g
32% Tuky 24 g
22% Sodík 437 mg
81% Bílkoviny 45 g

Králík na česneku se slaninou postup přípravy receptu:

1

Očištěného, důkladně opláchnutého králíka rozdělíme na porce. Každou porci potřeme prolisovaným česnekem utřeným se solí a prošpikujeme 50 g na plátky nakrájené slaniny. Porce králíka necháme nejméně 30 minut odležet.

2

Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostky, které dáme do velké pánve, osmažíme je na škvarky. Přidáme máslo, na tenké pásky nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Vložíme nové koření, celý pepř, naskládáme maso, které zprudka opečeme po obou stranách.

3

Následovně zalijeme vodou a pekáč s masem vložíme do horké trouby. Pečeme 60 minut doměkka. Před dokončením ještě králíka dochutíme pepřem a citronovou šťávou.

Poznámka

Králík na tento způsob se podává s čerstvým chlebem, jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept