Pikantní rajčatový salát s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní rajčatový salát s rýží
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54421 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
400 g | Rajčata |
200 g | Rýže dušená |
100 g | Zakysaná smetana |
Zálivka | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
10 g | Kopr čerstvý |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
6 ml | Pomerančová šťáva |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 333,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Rýže dušená, Zakysaná smetana, Chilli paprička, Citronová kůra, Cukr třtinový, Kopr čerstvý, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní rajčatový salát s rýží postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme zálivku. Do vhodné nádoby dáme pomerančovou šťávu, jemně nastrouhanou citronovou kůru, cukr, mletou pálivou papriku, sůl, pepř, na struhadle nastrouhanou cibuli, drobně nasekanou chilli papričku, jemně nasekaný kopr a petrželovou nať. Vše dohromady metlou dobře prošleháme. |
2 | Zálivkou zalijeme vařenou rýží a promícháme. Nakonec vmícháme omytá a na čtvrtky nakrájená rajčata. Hotový salát necháme v lednici 30 minut odležet. Salát podáváme na jednotlivých talířích, každou porci polijeme zakysanou smetanou. |
Poznámka
Tento salát podáváme jako studený předkrm, ale také hlavní jídlo.