Rýže s vepřovou panenkou a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s vepřovou panenkou a chřestem
Rýže s vepřovou panenkou a chřestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54422 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
200 g | Chřest sterilovaný |
5 dl | Hovězí vývar základní |
60 ml | Olej sezamový |
60 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Řeřicha |
150 g | Rýže Basmati |
9 g | Sůl |
250 g | Vepřová panenka |
60 ml | Víno rýžové čínské |
5 dl | Vývar zeleninový |
3 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 32,9mg |
Draslík | 709,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest sterilovaný, Hovězí vývar základní, Olej sezamový, Řeřicha, Sůl, Vepřová panenka, Víno rýžové čínské, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Rýže Basmati, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s vepřovou panenkou a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme hokou vodou a scedíme. Do hrnce vlijeme půl litru zeleninového vývaru, půl litru hovězího vývaru, sójovou omáčku a rýžové víno, promícháme s rýží a necháme 20 minut vařit na mírném ohni. |
2 | Zatím ve woku rozpálíme olej, minutu opečeme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme nudličky vepřové panenky a 5 minut opečeme za stálého míchání. Přidáme okapaný a pokrájený sterilovaný chřest, pokrm prohřejeme, osolíme, opepříme, dochutíme kořením. MAsovou směs promícháme s hotovou rýží a podáváme ozdobené nasekanou řeřichou. |