Jednoduchý recept

Rajčatový salát s kedlubnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54425
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
20 g Cibulka jarní
3 ml Citronová šťáva
200 g Kedlubna
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
2 špetka Sůl
1 l Voda pitná
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 079kJ
4% Sacharidy 13 g
30% Tuky 23 g
12% Sodík 246 mg
5% Bílkoviny 3 g

Rajčatový salát s kedlubnou postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme ocet, vložíme do ní celer a povaříme doměkka. Potom celer scedíme, oloupeme, nakrájíme na malé kostky a necháme vychladnout. Cibuli a kedlubnu oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké plátky a kedlubnu na stejné kostky jak celer. Nakrájený celer, cibuli, kedlubnu a drobně nakrájenou jarní cibulku dáme do vhodné misky. Zeleninu posypeme pepřem, solí, pokapeme citronovou šťávou, přilijeme olej a vše dobře promícháme.

2

Omytá rajčata nakrájíme na tenké kolečka, které poklademe na jednotlivé talíře. Do středu dáme připravený salát. Každou porci přelijeme podle chutě zakysanou smetanou a podáváme.

Poznámka

Salát podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept