Rajčatový salát s kedlubnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový salát s kedlubnou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54425 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
20 g | Cibulka jarní |
3 ml | Citronová šťáva |
200 g | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 584,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Kedlubna, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový salát s kedlubnou postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme ocet, vložíme do ní celer a povaříme doměkka. Potom celer scedíme, oloupeme, nakrájíme na malé kostky a necháme vychladnout. Cibuli a kedlubnu oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké plátky a kedlubnu na stejné kostky jak celer. Nakrájený celer, cibuli, kedlubnu a drobně nakrájenou jarní cibulku dáme do vhodné misky. Zeleninu posypeme pepřem, solí, pokapeme citronovou šťávou, přilijeme olej a vše dobře promícháme. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na tenké kolečka, které poklademe na jednotlivé talíře. Do středu dáme připravený salát. Každou porci přelijeme podle chutě zakysanou smetanou a podáváme. |
Poznámka
Salát podáváme jako studený předkrm.