Rajčatový salát s rybím mlíčím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový salát s rybím mlíčím
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54429 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
3 ml | Citronová šťáva |
200 g | Mlíčí z kapra |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 276,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mlíčí z kapra nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový salát s rybím mlíčím postup přípravy receptu:
1 | Rybí mlíčí očistíme od žilek, vložíme do kastrůlku s vřící vodou. Ztlumíme oheň, přidáme citrónovou šťávu, víno a chvilku povaříme. Potom scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme na osminky. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na tenké nudličky. Všechnu zeleninu dáme do misky, přidáme drobně nakrájenou cibuli. Přilijeme olej, ocet, pepř, sůl. Nakonec vložíme mlíčí a vše dobře promícháme. |
3 | Salát vložíme do ledničky, dobře vychladíme, rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Salát je vhodnou letní večeři. Porce ozdobíme plátkem citrónu.