Jednoduchý recept

Rajčatový salát s rybím mlíčím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54429
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
3 ml Citronová šťáva
200 g Mlíčí z kapra
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
1 špetka Sůl
1 dl Víno bílé
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 188 kcal
Kilojoule 787kJ
2% Sacharidy 8 g
135% Tuky 101 g
4% Sodík 85 mg
2% Bílkoviny 1 g

Rajčatový salát s rybím mlíčím postup přípravy receptu:

1

Rybí mlíčí očistíme od žilek, vložíme do kastrůlku s vřící vodou. Ztlumíme oheň, přidáme citrónovou šťávu, víno a chvilku povaříme. Potom scedíme a necháme vychladnout.

2

Rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme na osminky. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na tenké nudličky. Všechnu zeleninu dáme do misky, přidáme drobně nakrájenou cibuli. Přilijeme olej, ocet, pepř, sůl. Nakonec vložíme mlíčí a vše dobře promícháme.

3

Salát vložíme do ledničky, dobře vychladíme, rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Salát je vhodnou letní večeři. Porce ozdobíme plátkem citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept