Jednoduchý recept

Zelná náplň

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54436
Kategorie: Náplně

Ingredience

200 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
60 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno bílé
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 77 kcal
Kilojoule 323kJ
1% Sacharidy 3 g
8% Tuky 6 g
5% Sodík 91 mg
2% Bílkoviny 1 g

Zelná náplň postup přípravy receptu:

1

Hlávkové zelí očistíme od poškozených listů, vykrojíme košťál a nakrájíme na tenké proužky. V hrnci na rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájené zelí, sůl, pepř, kmín a podlijeme 70 ml vína. Za občasného míchání a přilévání zbylého vína na mírném ohni dusíme doměkka.

2

Ještě teplé zelí dochutíme octem, cukrem, přidáme na malé kostky nakrájenou anglickou slaninu, nasekanou petrželovou nať a vše dobře promícháme.

Poznámka

Množství ingrediencí v receptu je na přípravu 2 závinů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept