Studená rajčatová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená rajčatová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 5444 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 krajíc | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Hřebíček |
50 g | Okurka salátová |
2 ks | Pepř černý celý |
600 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 418,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 882,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Okurka salátová, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Solamyl, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená rajčatová polévka postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme hřebíček, celý pepř, namočený Solamyl a vaříme tak, aby se rajčata nerozvařila. Nakonec prolisujeme sítem a osladíme. |
2 | Podáváme se salátovými okurkami, s tvrdým sýrem a černým chlebem nakrájeným na kostičky. |