Recept

Voňavé hovězí se smetanovou kaší

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 54443
Kategorie: Maso

Ingredience

Voňavé maso
2 ks Bobkový list
3 dl Bujón hovězí
60 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
350 g Hovězí kýta
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
60 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,5 dl Víno červené
Bramborová kaše
500 g Brambory
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
50 g Slanina vepřová
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
6 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

82% Kalorie 1,625 kcal
Kilojoule 6 797kJ
23% Sacharidy 84 g
285% Tuky 214 g
1888% Sodík 38 g
139% Bílkoviny 78 g

Voňavé hovězí se smetanovou kaší postup přípravy receptu:

1

Hovězí špalíček masa z kýty zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očistíme, omyjeme a na menší kousky pokrájíme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a cibuli. Omyjeme bylinky - petrželovou a celerovou nať, tymián, rozmarýn, bobkové listy a snítky svážeme nití.

2

V pekáči si rozpálíme extra olivový olej s máslem a zeleninu orestujeme dozlatova. Restujeme ji přibližně 3-4 minuty, poté přidáme maso a společně restujeme další 4 minuty. Maso osolíme, opepříme a přilijeme červené víno, hovězí bujón, rajský protlak, přiložíme svazek bylinek, 2 bobkové listy a vše promícháme. Pekáč zakryjeme a dáme do trouby, kterou jsme si předehřáli na 180°C. Maso pečeme 100 minut. Během pečení ho občas promícháme, podle chuti případně dosolíme a před dopečením dalších 20 minut zvýšíme teplotu na 200-220°C. Šťáva s masem začne houstnout, mělo by jí být ke konci pečení minimum.

3

Zhruba 30 minut před dopečením masa oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 6 dl vody, 1 lžičkou soli a vaříme je doměkka 20 minut. Poté je scedíme a rozmačkáme. Když se ještě brambory vaří, pokrájíme uzenou slaninu na kostičky a v pánvi vysmažíme dokřupava. Omytou pažitku drobně pokrájíme a odložíme do misky. V rendlíku si přivedeme k varu smetanu a pomalu ji vaříme, až z ní zůstane polovina objemu. Dáváme pozor, aby se nám nepřipálila.

4

Ve druhém rendlíku si rozpustíme máslo, které zamícháme do horkých rozmačkaných brambor. Dochutíme je solí, přilijeme smetanu a kaši vyšleháme. Rozdělíme ji na talíře, do středu smetanové kaše položíme maso, na maso dáme křupavou slaninu a vše pokapeme šťávou z masa. Porce posypeme pažitkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept