Jednoduchý recept

Italské rissoto s hráškem a parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54444

Ingredience

8 polévková lžíce Hrášek mražený
1 polévková lžíce Meduňka
1 polévková lžíce Máta
70 g Sýr Parmezán
Rizoto základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
200 g Rýže Arborio
0,7 l Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,199 kcal
Kilojoule 5 017kJ
33% Sacharidy 120 g
42% Tuky 31 g
84% Sodík 2 g
56% Bílkoviny 31 g

Italské rissoto s hráškem a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme malou snítku meduňky a máty, listky otrháme, kromě 4 lístků bylinky pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. Parmezán nastrouháme na hoblinky a odložíme.

2

Připravíme základní rissoto: rýži dáme do síta a pod tekoucí vodou dobře promyjeme a necháme okapat. Olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku a česnek. Přidáme rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Zalijeme ji částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15-20 minut, až je rýže hotová.

3

2-3 minuty před koncem vaření přidáme k rýži zelený mražený hrášek a bylinky.

4

Rissoto rozdělíme ihned na talíře, posypeme hoblinkami parmezánu, ozdobíme lístky bylinek a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept