Italské rissoto s hráškem a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské rissoto s hráškem a parmezánem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54444 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
8 polévková lžíce | Hrášek mražený |
1 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Meduňka |
70 g | Sýr Parmezán |
Rizoto základní | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Rýže Arborio |
2 ks | Šalotka |
0,7 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 35,8mg |
Draslík | 638,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máta, Sýr Parmezán, Česnek, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Meduňka, Máslo čerstvé, Olej olivový, Rýže Arborio, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské rissoto s hráškem a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme malou snítku meduňky a máty, listky otrháme, kromě 4 lístků bylinky pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. Parmezán nastrouháme na hoblinky a odložíme. |
2 | Připravíme základní rissoto: rýži dáme do síta a pod tekoucí vodou dobře promyjeme a necháme okapat. Olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku a česnek. Přidáme rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Zalijeme ji částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15-20 minut, až je rýže hotová. |
3 | 2-3 minuty před koncem vaření přidáme k rýži zelený mražený hrášek a bylinky. |
4 | Rissoto rozdělíme ihned na talíře, posypeme hoblinkami parmezánu, ozdobíme lístky bylinek a podáváme. |