Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 54445
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
400 g Cibule
600 g Kapr obecný
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Olej rostlinný
2 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 760kJ
3% Sacharidy 10 g
40% Tuky 30 g
9% Sodík 185 mg
34% Bílkoviny 19 g

Kapr dušený v cibuli postup přípravy receptu:

1

Kapra očistíme, vykostíme a naporcujeme.

2

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. V malém pekáčku rozehřejeme olej, cibuli s česnekem na něm zpěníme, zalijeme vínem, osolíme, přidáme bobkový list, drcený pepř a krátce povaříme.

3

Připravené porce kapra narovnáme na dno pekáčku a překryjeme je podušenou cibulí. Pergamenový papír pomastíme máslem, položíme na pekáček a dáme do trouby nahřáté na 160°C. Dusíme 25 minut.

4

Necháme vychladnout a uchováme v ledničce.

5

Druhý den porce kapra přendáme na mísu, navrch položíme cibuli promíchanou se vzniklým rosolem a posypeme pažitkou nasekanou nadrobno.

Poznámka

Pokrm připravujeme den předem, v čase určeném na přípravu se s vychlazením v ledničce nepočítá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept