Univerzální odpalované těsto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Univerzální odpalované těsto
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54450 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
250 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
12 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 135,2mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Univerzální odpalované těsto postup přípravy receptu:
1 | Vodu v kastrůlku přivedeme k varu. Přidáme sůl, 200 g na kousky nakrájeného másla a opět přivedeme k varu. Vsypeme mouku a metlou za stálého míchání, při nízké teplotě, rychle mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny a dno kastrůlku. Těsto má být také hladké. |
2 | Vařečkou ještě těsto mícháme 3-4 minuty, aby vznikla koule a na dně kastrůlku bílý povlak. |
3 | Teplé těsto přeložíme do studené nádoby, kde ho mícháním mírně vychladíme. Postupně přidáváme po 1 vejci až vypracujeme hladké a lesklé těsto. |
4 | Hotovým těstem naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Cukrářským sáčkem na, zbylým máslem vymazaném, plechu tvarujeme různé tvary podle toho, co budeme péct. Plech vkládáme do předehřáté trouby a pečeme při 180-200°C teplotě 25-30 minut. Teplota a doba pečení hodně záleží na velikosti tvaru a druhu pečiva. |
Poznámka
Návod na přípravu odpalovaného těsta v receptu je na 2 plechy.