Jednoduchý recept

Univerzální odpalované těsto

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 54450

Ingredience

400 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
12 ks Vejce slepičí
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 744kJ
3% Sacharidy 12 g
16% Tuky 12 g
3% Sodík 51 mg
10% Bílkoviny 6 g

Univerzální odpalované těsto postup přípravy receptu:

1

Vodu v kastrůlku přivedeme k varu. Přidáme sůl, 200 g na kousky nakrájeného másla a opět přivedeme k varu. Vsypeme mouku a metlou za stálého míchání, při nízké teplotě, rychle mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny a dno kastrůlku. Těsto má být také hladké.

2

Vařečkou ještě těsto mícháme 3-4 minuty, aby vznikla koule a na dně kastrůlku bílý povlak.

3

Teplé těsto přeložíme do studené nádoby, kde ho mícháním mírně vychladíme. Postupně přidáváme po 1 vejci až vypracujeme hladké a lesklé těsto.

4

Hotovým těstem naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Cukrářským sáčkem na, zbylým máslem vymazaném, plechu tvarujeme různé tvary podle toho, co budeme péct. Plech vkládáme do předehřáté trouby a pečeme při 180-200°C teplotě 25-30 minut. Teplota a doba pečení hodně záleží na velikosti tvaru a druhu pečiva.

Poznámka

Návod na přípravu odpalovaného těsta v receptu je na 2 plechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept