Jednoduchý recept

Roláda s jahodovým džemem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54452

Ingredience

Těsto
80 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
7 g Kypřicí prášek do pečiva
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Náplň
50 g Cukr moučkový
150 g Džem jahodový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 255kJ
17% Sacharidy 60 g
4% Tuky 3 g
1% Sodík 21 mg
15% Bílkoviny 8 g

Roláda s jahodovým džemem postup přípravy receptu:

1

Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílků, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, postupně vmícháme prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem.

2

Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při teplotě 200°C pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout a opatrně sundáme papír. Korpus položíme na navlhčenou utěrku, potřeme jahodovou náplní a pomocí utěrky korpus stočíme do rolády. Povrch posypeme moučkovým cukrem a roládu vložíme do lednice na 60 minut odpočinout. Následovně nakrájíme na porce.

Poznámka

Roládu krájíme pilkovým nožem, aby se roláda nedrolila.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept