Roláda s jahodovým džemem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda s jahodovým džemem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54452 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
80 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
7 g | Kypřicí prášek do pečiva |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Náplň | |
50 g | Cukr moučkový |
150 g | Džem jahodový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 83,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 108,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650, Džem jahodový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda s jahodovým džemem postup přípravy receptu:
1 | Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílků, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, postupně vmícháme prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem. |
2 | Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při teplotě 200°C pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout a opatrně sundáme papír. Korpus položíme na navlhčenou utěrku, potřeme jahodovou náplní a pomocí utěrky korpus stočíme do rolády. Povrch posypeme moučkovým cukrem a roládu vložíme do lednice na 60 minut odpočinout. Následovně nakrájíme na porce. |
Poznámka
Roládu krájíme pilkovým nožem, aby se roláda nedrolila.