Celerové plátky plněné a smažené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerové plátky plněné a smažené
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54454 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
50 g | Arašídy |
1 kg | Celer bulvový |
20 g | Cornflakes |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 157,7mg |
Draslík | 690,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Cornflakes, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerové plátky plněné a smažené postup přípravy receptu:
1 | Celer omyjeme a celé neoškrábané bulvy vaříme v hrnci v osolené vodě 50 minut. |
2 | Uvařený celer vložíme do studené vody a necháme ho vychladnout. Oškrábeme ho a pokrájíme na 1 cm silné plátky. Jednotlivé plátky z boku nakrojíme, ovšem neprořezáváme úplně do konce. Do vzniklého zářezu vložíme 1 plátek sýra a 1 plátek šunky. Naplněný celerový plátek pevně stiskneme k sobě. Osolíme ho a opepříme. |
3 | Do mikrotenové sáčku vložíme kukuřičné vločky a arašídy a rozdrobíme je válečkem na nudle. |
4 | Do jedné misky si připravíme mouku, v další rozšleháme vejce, do třetí vložíme směs rozdrcených kukuřičných vloček a arašídů. |
5 | Obalíme plátky v mouce, ve vejcích a nakonec ve vločkách s arašídy. Přitiskneme obal pevně k nim. |
6 | Rozehřejeme si ve větší teflonové pánvi olej a obalené celerové plátky na něm z každé strany 4 minuty smažíme. Podáváme teplé. |
Poznámka
Nesmíme celer uvařit úplně doměkka, protože by se plátky lámaly. Můžeme ho plnit i trochou gorgonzoly.