Recept

Maková roláda s tvarohem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54455
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

Těsto
1 kávová lžička Citronová kůra
80 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
7 g Kypřicí prášek do pečiva
50 g Mák mletý
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Náplň
150 g Cukr moučkový
40 g Cukr vanilka
70 g Džem pomerančový
150 g Máslo čerstvé
50 g Rozinky tmavé
250 g Tvaroh měkký

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 712kJ
17% Sacharidy 62 g
17% Tuky 13 g
1% Sodík 19 mg
20% Bílkoviny 11 g

Maková roláda s tvarohem postup přípravy receptu:

1

Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílků, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, postupně vmícháme citronovou kůru a prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem. Nakonec přimícháme mák a zlehka promícháme.

2

Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při teplotě 200°C pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu. Utěrku posypeme moukou a korpus na ni položíme papírem nahoru. Necháme vychladnout a opatrně sundáme papír.

3

Příprava tvarohové náplně: máslo nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přisypeme 80 g cukru, vanilkový cukr a spolu dobře rozšleháme. Po částech přidáváme tvaroh. Nakonec přidáme rozinky a vařečkou promícháme.

4

Vychladlý korpus potřeme džemem, potom tvarohovou náplní. Pomocí utěrky korpus stočíme do rolády, povrch rolády posypeme zbylým moučkovým cukrem. Ihned vložíme do lednice nejméně na 30 minut. Potom krájíme na úhledná kolečka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept