Karbanátky ze směsi mrkve a cuket - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky ze směsi mrkve a cuket
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54456 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Cuketa |
80 g | Gouda |
20 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mrkev kořen |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Sezam - semena |
50 g | Slanina vepřová |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 131,2mg |
Draslík | 534,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Olej rostlinný, Sezam - semena, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky ze směsi mrkve a cuket postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a oškrábeme mrkev. Odkrojíme oba konce z cuket. Mrkev i cukety nastrouháme na hrubém struhadle. |
2 | Oloupeme cibuli i česnek a nasekáme nadrobno. Nakrájíme na kostičky slaninu. Rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět cibuli, česnek a slaninu. |
3 | V misce si smícháme postrouhanou cuketu a mrkev. Přidáme ke směsi rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr a podle potřeby také strouhanku. Ze směsi musí vzniknout dobře tvarovatelná hmota. Potom k ní vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, osolíme a opepříme. |
4 | Tvoříme z hmoty karbanátky, které v misce obalíme v sezamových semínkách. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej a na něj vložíme karbanátky. Z každé strany je smažíme 5 minut. Nesmíme smažit při příliš vysoké teplotě, aby semena nezhnědla. Podáváme teplé. |
Poznámka
Můžeme servírovat s rajčatovou omáčkou, nebo česnekovým jogurtem. Místo cuket můžeme použít brambory a obalovat ve slunečnicových semenech. Použít lze také ovčí sýr, přidat můžeme nastrouhanou petržel.