Jednoduchý recept

Houby shitake s vejci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 54457
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Chilli paprička
60 g Cibulka jarní
80 g Houby Shitake sušené
30 g Koriandr čerstvý
10 ml Olej arašídový (podzemnicový)
40 ml Olej slunečnicový
10 ml Omáčka sójová
2 g Pepř černý mletý
4 ks Vejce slepičí
10 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 136kJ
5% Sacharidy 19 g
25% Tuky 19 g
5% Sodík 91 mg
18% Bílkoviny 10 g

Houby shitake s vejci postup přípravy receptu:

1

Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut nabobtnat. Zatím nakrájíme jarní cibulku, chilli papričku a zázvor najemno a vejce ušleháme se sójovou omáčkou, pepřem a arašídovým olejem.

2

Ve woku rozpálíme slunečnicový olej, zpěníme cibulku, zázvor a chilli papričku, přidáme okapané houby a 3 minuty opečeme. Zalijeme vaječnou směsí a smažíme, dokud neztuhne, posunujeme k okraji woku, aby se pokrm připravil stejnoměrně. Smažená vejce rozdělíme na porce, které podáváme posypané nasekaným koriandrem.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept