Brokolice vařená s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolice vařená s těstovinami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54458 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
800 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Feferony |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
300 g | Těstoviny konzumní |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 44,8mg |
Draslík | 728,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 206,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Ementál (Primátor), Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolice vařená s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme brokolici a rozebereme ji na růžičky. Košťál nakrájíme na kostičky. V hrnci v osolené vodě povaříme brokolici. Uvařenou necháme na sítu okapat. Vývar z brokolice si necháme stranou. |
2 | Oloupeme česnek a cibuli a nasekáme nadrobno. Omyjeme papriku, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka. Nakrájíme papriku na kostičky. Jemně nasekáme feferonku. |
3 | Připravíme si větší hlubší pánev, ve které rozehřejeme olej. Vložíme na ni cibuli, česnek a feferonku. Osolíme a opepříme směs. Zalijeme ji smetanou a vložíme do ní rajčata. Dusíme, dokud směs nezhoustne a občas mícháme. |
4 | Vývar z brokolice přivedeme k varu a vložíme do něj těstoviny. Uvaříme je podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a počkáme, dokud neokapají na sítu. Těstoviny zamícháme do brokolice. Přidáme polovinu nastrouhaného sýra a promícháme. Zbytkem sýra hotový pokrm posypeme a podáváme. |
Poznámka
Nejlepší je tento pokrm z doma vyrobených nudlí. Čerstvé těstoviny jsou ale k sehnání i v supermarketech. Jsou vařené mnohem dříve než sušené.