Recept

Roláda plněná kakaovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54468
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Těsto
80 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
7 g Kypřicí prášek do pečiva
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Náplň
100 g Čokoláda hořká
50 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Kakao
400 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 555kJ
14% Sacharidy 51 g
19% Tuky 15 g
1% Sodík 20 mg
15% Bílkoviny 9 g

Roláda plněná kakaovou náplní postup přípravy receptu:

1

Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílků, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, postupně vmícháme prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem.

2

Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při teplotě 200°C pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu. Položíme ho na moukou posypanou utěrku, pečícím papírem nahoru. Necháme vychladnout a opatrně sundáme pečící papír.

3

Příprava kakaové náplně: smetanu vlijeme do kastrůlku, přisypeme cukr a vaříme do rozpuštění cukru. Prosáté kakao přidáme do horké smetany a stálým mícháním povaříme 2 minuty. Stáhneme ze sporáku, za občasného promíchání necháme mírně vychladnout a vložíme na celou noc do lednice. Potom smetanu šlehačem vyšleháme na tuhou kakaovou náplň. Půlkou náplně potřeme upečený korpus, pomocí utěrky svineme do rolády a i s utěrkou dáme do lednice zatuhnout. Následovně sundáme utěrku, celou roládu potřeme druhou půlkou náplně. Posypeme nastrouhanou čokoládou a opět vložíme do lednice. Krájíme na úhledná kolečka pilkovým nožem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept