Recept

Vařená těstovinová ouška s artyčoky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54469
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 ks Artyčoky
20 g Bazalka
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Máslo čerstvé
1 ks Rajčata
4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
50 g Sýr Parmezán
300 g Těstoviny Orecchiette
4 polévková lžíce Víno bílé
2 l Voda pitná
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 883 kcal
Kilojoule 3 695kJ
48% Sacharidy 171 g
24% Tuky 18 g
68% Sodík 1 g
76% Bílkoviny 43 g

Vařená těstovinová ouška s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Artyčoky omyjeme a pokrájíme na plátky. Zakapeme je citronovou šťávou. V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a na něm artyčoky opečeme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Přidáme ji do pánve a podusíme. Zalijeme bílým vínem a smetanou. Přikryjeme poklicí a dusíme.

2

Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku a pokrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme nadrobno. Rajčata i bazalku vmícháme k opečeným artyčokům do pánve.

3

Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstovinová ouška. Hotové těstoviny promícháme s artyčokovou směsí. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept