Vařené fusilli s rajčaty, houbami a lilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené fusilli s rajčaty, houbami a lilky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54479 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
2 ks | Lilek |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
300 g | Těstoviny Fusilli |
20 g | Tymián čerstvý |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 573,2mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Lilek, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené fusilli s rajčaty, houbami a lilky postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky. Osolíme je a necháme 30 minut vypotit. Pak z nich vymačkáme přebytečnou šťávu a plátky pokrájíme na kostičky. |
2 | Očistíme hřiby a pokrájíme je na kostičky. |
3 | V pánvi si rozehřejeme olej. Oloupeme cibuli a česnek a pokrájíme nadrobno. Vložíme česnek s cibulí na pánev a necháme zesklovatět. Pak přidáme lilky a hřiby a opečeme je dozlatova. Osolíme a opepříme a přidáme nasekaný tymián. |
4 | Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku, odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky. Pokrájená rajčata dáme do pánve a dusíme. |
5 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny fusilli. Hotové těstoviny promícháme s podušenou směsí z hub, rajčat a lilků. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem. |