Jednoduchý recept

Skládaná jahodová roláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 54484

Ingredience

Na těsto
80 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
7 g Kypřicí prášek do pečiva
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
100 g Džem broskvový
100 g Jahody zahradní
250 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 179kJ
23% Sacharidy 83 g
20% Tuky 15 g
2% Sodík 31 mg
24% Bílkoviny 13 g

Skládaná jahodová roláda postup přípravy receptu:

1

Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem.

2

Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut.

3

Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout. Položíme na moukou posypanou utěrku a opatrně sundáme papír. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.

4

Korpus potřeme džemem, pomocí utěrky stočíme do rolády, kterou vložíme do lednice. Následovně pilkovým ostrým nožem nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka rolády poklademe na střed jednotlivých dezertních talířků. Na povrch naskládáme omyté a nakrájené jahody, na ně dáme šlehačku, potom zase kolečko rolády. Povrch ozdobíme ještě šlehačkou a celou jahodou.

Poznámka

Těsně před podáváním můžeme talířky ozdobit čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept