Jednoduchý recept

Těstoviny Fusilli zapečené s pórkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 54488
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Kečup
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Fusilli
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 460kJ
27% Sacharidy 98 g
14% Tuky 10 g
43% Sodík 857 mg
45% Bílkoviny 25 g

Těstoviny Fusilli zapečené s pórkem postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Sterilovaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Bazalku opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Sýr najemno nastrouháme.

2

Ve větším hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm doměkka osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme kolečka pórku, mícháme a opékáme přibližně 5 minut, až také změknou. Do hrnce přimícháme nakrájená rajčata a větší část bazalky, podle chuti opepříme a osolíme, hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme přibližně 5 minut.

3

Do druhého hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny a vaříme je tak dlouho, až jsou měkké, ale zároveň pevné. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k zelenině.

4

Směs pak přendáme do zapékací mísy, posypeme ji nastrouhaným sýrem a dáme péct na 5 až 10 minut do předehřáté trouby. Zapékáme tak dlouho, až má sýr zlatavou barvu.

5

Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbývající bazalkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept