Jednoduchý recept

Těstoviny s vepřovým masem, paprikou a žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 54490
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
5 ks Cibulka jarní
400 g Nudle vaječné
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová kýta
1 dl Víno červené
1 l Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 753kJ
21% Sacharidy 77 g
28% Tuky 21 g
14% Sodík 287 mg
62% Bílkoviny 35 g

Těstoviny s vepřovým masem, paprikou a žampiony postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulky očistíme, opláchne studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, omyjeme studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Malé žampiony opláchneme vodou a necháme okapat.

2

Vepřovou kýtu omyjeme vodou, osušíme a nakrájíme na tenké proužky, které naklepeme a osolíme.

3

Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.

4

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání opečeme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Pak do pánve přidáme nakrájenou papriku, žampiony a kousky masa, opepříme, osolíme a za stálého míchání vše smažíme přibližně 5 minut. Do pánve přilijeme sójovou omáčku a víno a pod pokličkou vše dusíme, až je maso měkké. Pokud je omáčka příliš řídká, necháme ji vařit, až zhoustne.

5

Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, promícháme s masovou směsí v pánvi, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept