Piškotové kostky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotové kostky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54494 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
80 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
7 g | Kypřicí prášek do pečiva |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
150 g | Cukr moučkový |
300 g | Kompot ananasový |
300 g | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Tvaroh měkký |
1 dl | Voda pitná |
30 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 102,9mg |
Draslík | 94,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 95,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Kompot ananasový, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotové kostky postup přípravy receptu:
1 | Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku spolu s kypřícím práškem. |
2 | Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu a necháme vychladnout. Položíme ho na moukou posypanou utěrku a opatrně sundáme papír. |
3 | Příprava náplně: Ananasový kompot přelijeme přes cedník a necháme okapat. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, třetinu dáme stranou. Do zbylé vmícháme tvaroh s cukrem. Želatinu dáme do studené vody, za stálého míchání povaříme do bodu varu. Ihned stáhneme z ohně a ještě horkou želatinu vlijeme do tvarohové hmoty. Přidáme okapané ananasové kousky a zamícháme. |
4 | Korpus překrojíme po délce napůl. Když začne náplň tuhnout, tak ji naneseme na jednu polovinu těsta a přiklopíme druhou půlkou. Zbylou půlkou náplně potřeme povrch koláče. Ihned vložíme do lednice ztuhnout a potom ostrým pilkovým nožem nakrájíme na kostky. |
Poznámka
Na přípravu krému můžeme použit také čerstvé grepy, které nakrájíme na malé kousky.