Karbanátek smažený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátek smažený
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 545 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
50 g | Cibule |
400 g | Hovězí maso přední |
1 g | Majoránka |
100 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
60 g | Strouhanka |
30 g | Sůl |
40 g | Vejce slepičí |
300 g | Vepřový ořez |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 61,9mg |
Draslík | 267,4mg |
Vláknina | 769,6mg |
Vitamín A | 27,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Majoránka, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřový ořez mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátek smažený postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně umeleme s cibulí a osolíme. Přidáme pepř, drcenou majoránku, utřený česnek, rozmíchané vejce, strouhanku a prosátou mouku. Vše dobře promícháme a pokud je vzniklá směs příliš hustá, zvlhčíme ji vodou. |
2 | Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v mouce, ve směsi vajec rozmíchaných s mlékem a ve strouhance a zvolna je usmažíme do zlatavé barvy. |
3 | Ihned podáváme. |
Klasika v našich jídelnách a meníčkových restauracích. Tento recept je i Recepturách teplých pokrmů, takže není co zkazit. Já někdy přidávám místo strouhanky a mouky máčenou starší žemli, ale rychlejší je tento postup. V ingrediencích bych spíš uvedla, že vody přidat dle potřeby. Stačilo podstatně méně. V ingrediencích chybí gramáže trojobalu, je tam uvedené jen mléko a mizivé množství oleje. Takže na 10 porcí : 100 g hladké mouky, 2 vejce, 100 ml mléka, 200 g strouhanky a 200 g tuku na smažení. Tento recept jinak můžu doporučit.