Recept

Špikované hovězí srdce s růžičkovou kapustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 54501
Kategorie: Maso

Ingredience

Špikované srdce
80 g Celer bulvový
300 g Cibule
1 kávová lžička Cukr třtinový
800 g Hovězí srdce
4 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
80 g Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
0,8 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
80 g Petržel kořen
0,5 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
3 dl Víno madeira
2 špetka Zázvor mletý
Jíška
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Restované kapustičky
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
250 g Kapusta růžičková
3 špetka Kmín drcený
3 špetka Pepř bílý
3 špetka Sůl
6 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 262kJ
9% Sacharidy 31 g
55% Tuky 42 g
74% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Špikované hovězí srdce s růžičkovou kapustou postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na tenké hranolky. Z hovězího srdce odstraníme blanky, srdce dobře omyjeme, osušíme a protkneme pomocí špikovací jehly na více místech slaninou. Očistíme a omyjeme cibuli s česnekem, mrkev, celer a petržel. Kapustičky očistíme, tvrdší části "od stopek" odkrojíme a kapustičky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Cibule drobně pokrájíme, česnek prolisujeme, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo.

2

V hrnci na rozpáleném oleji a másle osmažíme cibuli se zeleninou dozlatova. Poté přidáme rajský protlak, sůl, celý pepř, zázvor, nové koření a třtinový cukr. Promícháme, přilijeme čistý hovězí vývar, vložíme prošpikované srdce a pod pokličkou pomalu dusíme přibližně 60-90 minut.

3

Mezitím v rendlíku přivedeme k varu 5-6 dl vody, do které dáme kapustičku. Vaříme ji jen jednu minutu, poté ji scedíme a promyjeme studenou tekoucí vodou. Anglickou slaninu pokrájíme na proužky a osmažíme téměř dozlatova, přidáme k ní prolisovaný česnek, kapustičky, sůl, drcený kmín a čerstvě pomletý pepř. Kapustičky promícháme a krátce orestujeme (asi 1-2 minuty). Poté je pokapeme citrónovou šťávou.

4

V pánvi rozpustíme máslo, na něm usmažíme z hladké mouky světlou mouku. Měkké srdce vyjmeme z vývaru, který přecedíme, zahustíme jíškou, povaříme 5-7 minut, přilijeme červené víno a případně dochutíme solí.

5

Srdce pokrájíme na plátky a porce dáme na talíře. Přidáme k nim kapustičky se slaninou a servírujeme.

Poznámka

Ke špikovanému srdci je nejvhodněji podávat vařené brambory (pokud možno nové) polité máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept