Recept

Ořechové řezy s rumovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54504

Ingredience

Na těsto
150 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
7 g Kypřicí prášek do pečiva
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Ořechy vlašské
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Na krém
100 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
3 dl Mléko polotučné
250 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
40 g Pudinkový prášek - vanilkový
50 ml Rum

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 620kJ
20% Sacharidy 71 g
42% Tuky 32 g
3% Sodík 67 mg
25% Bílkoviny 14 g

Ořechové řezy s rumovým krémem postup přípravy receptu:

1

Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku spolu s kypřícím práškem. Nakonec přisypeme pomleté ořechy a promícháme.

2

Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Půlku těsta vlijeme na jeden plech a druhou půlku vlijeme na další plech. Těsto rozetřeme po celé ploše obou plechů. Plechy s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout a opatrně sundáme papír.

3

Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme 80 g cukru, vanilkový cukr, pudinkový prášek. Stálým mícháním uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Máslo nakrájíme na kousky a se zbylým cukrem vyšleháme na pěnu. Vychladlý pudink šlehačem rozšleháme, postupně zašleháme máslovou pěnu. Nakonec krém dochutíme rumem.

4

Vychladlé korpusy po délce překrojíme napůl. Spodní díl potřeme čtvrtkou krému, položíme druhý díl. Postup opakujeme do skončení korpusu a krému. Povrch má být potřený krémem. Posypeme ještě nahrubo nasekanými ořechy a vložíme do lednice ztuhnout.

5

Hotový moučník krájíme na úhledné čtverce.

Poznámka

Moučník můžeme ozdobit například mandlemi nebo lískovými oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept