Ořechové řezy s rumovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechové řezy s rumovým krémem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54504 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
150 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
7 g | Kypřicí prášek do pečiva |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Ořechy vlašské |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na krém | |
100 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
250 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
100 g | Ořechy vlašské |
40 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
50 ml | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 212,6mg |
Draslík | 171,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 219,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Ořechy vlašské, Pudinkový prášek - vanilkový, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechové řezy s rumovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku spolu s kypřícím práškem. Nakonec přisypeme pomleté ořechy a promícháme. |
2 | Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Půlku těsta vlijeme na jeden plech a druhou půlku vlijeme na další plech. Těsto rozetřeme po celé ploše obou plechů. Plechy s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout a opatrně sundáme papír. |
3 | Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme 80 g cukru, vanilkový cukr, pudinkový prášek. Stálým mícháním uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Máslo nakrájíme na kousky a se zbylým cukrem vyšleháme na pěnu. Vychladlý pudink šlehačem rozšleháme, postupně zašleháme máslovou pěnu. Nakonec krém dochutíme rumem. |
4 | Vychladlé korpusy po délce překrojíme napůl. Spodní díl potřeme čtvrtkou krému, položíme druhý díl. Postup opakujeme do skončení korpusu a krému. Povrch má být potřený krémem. Posypeme ještě nahrubo nasekanými ořechy a vložíme do lednice ztuhnout. |
5 | Hotový moučník krájíme na úhledné čtverce. |
Poznámka
Moučník můžeme ozdobit například mandlemi nebo lískovými oříšky.