Zapečená kuřecí prsa s bramborami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená kuřecí prsa s bramborami a rajčaty
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 54512 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
1 kg | Brambory |
100 ml | Jogurt bílý |
300 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 22,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Jogurt bílý, Rajčata, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená kuřecí prsa s bramborami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky. |
2 | Jogurt smícháme s rajčatovým protlakem a pepřem a nakrájené maso do něj na 1 hodinu naložíme. |
3 | Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. |
4 | Sýr nastrouháme nahrubo. |
5 | Dno zapékací mísy vymažeme olejem a postupně do něj vkládáme vrstvy brambor, rajčat, masa a nahrubo nastrouhaného sýra. Postup opakujeme do vyčerpání všech surovin. Naplněnou zapékací mísu vložíme do trouby a zapékáme při 190 stupních Celsia přibližně 45 minut. |
Pro milovníky odlehčených jídel a rajčat dobrá volba. Nezapomeňte při vrstvení ingrediencí na sůl a já osobně bych přidala nějaké bylinky, buď čerstvé nebo sušené. Dala jsem na rajčata čerstvou bazalku. Připravovala jsem v jednoporcových zapékacích miskách, jen doporučuju při pečení misky zakrýt např. alobalem aby horní vrstva brambor změkla. A když odkrýt,tak až třeba ke konci připravy.