Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 54517
Kategorie: Maso

Ingredience

8 g Anýz mletý
4 stroužek Česnek
30 g Citronová kůra
30 ml Citronová šťáva
800 g Kachní stehna
80 g Mandle
40 g Máslo čerstvé
60 ml Med včelí
50 ml Olej olivový
10 ml Omáčka sójová
5 g Pepř černý mletý
200 g Pórek
9 g Sůl
5 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 742 kcal
Kilojoule 3 105kJ
8% Sacharidy 30 g
58% Tuky 43 g
55% Sodík 1 g
106% Bílkoviny 60 g

Kachna na citronu postup přípravy receptu:

1

V hrnci smícháme med, anýz, zázvor, sójovou omáčku, citronovou šťávu a kůru. Vaříme 10 minut na mírném ohni, potom scedíme a čirou tekutinu vaříme do zhoustnutí. Kachní stehna očistíme, osušíme a potřeme bohatě vzniklou marinádou. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ve woku opékáme 10 minut z každé strany. V průběhu opakovaně potíráme marinádou.

2

Zatím na jiné pánvi na rozehřátém másle osmažíme nasekaný česnek, pórek nakrájený na šikmé pruhy a mandle. Podáváme jako přílohu k hotové kachně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept