Pražma nakyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražma nakyselo
Pražma nakyselo
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54518 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Kečup |
20 g | Koriandr čerstvý |
300 g | Mrkev kořen |
80 ml | Olej olivový |
40 ml | Omáčka rybí |
1 dl | Omáčka sladkokyselá |
200 g | Pórek |
600 g | Pražma |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 100,8mg |
Draslík | 718,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 441,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Omáčka rybí, Omáčka sladkokyselá, Pražma mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mrkev kořen, Olej olivový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražma nakyselo postup přípravy receptu:
1 | Filety z ryby očistíme, osušíme a nakrájíme na pruhy. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a kousky ryby krátce opečeme z obou stran, vyjmeme a uchováme v teple. |
2 | Ve woku rozpálíme zbytek oleje a orestujeme mrkev nakrouhanou na velmi tenké plátky a pórek na šikmé pruhy. Zalijeme rybí a sladkokyselou omáčkou, kečupem a krátce podusíme. Vmícháme nasekaný koriandr a kousky opečené ryby a podáváme. |