Ovocný dort s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný dort s ořechy
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54524 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
180 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 kávová lžička | Pomerančová kůra |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na krém | |
60 g | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
40 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
Dohotovení | |
50 g | Broskve |
50 g | Hroznové víno |
50 g | Kompot jahodový |
50 g | Mandarinky |
70 g | Ořechy vlašské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 246,7mg |
Draslík | 255,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 319,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Pomerančová kůra, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Broskve, Hroznové víno, Kompot jahodový, Mandarinky, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný dort s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Dortovou formu vymažeme 30 g másla vysypeme hrubou moukou. Máslo v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme 50 g másla, prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem a vařečkou zlehka, ale důkladně, promícháme, aby nezůstala na dně mouka. Připravené těsto ihned vlijeme do dortové formy, vložíme do předehřáté trouby. Při 170stupňové teplotě pečeme 35 minut. Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme vychladnout ve formě. |
2 | Do kastrůlku vlijeme mléko, cukr, pudinkový prášek, vanilkový cukr. Za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí pudinku. Ihned stáhneme z ohně, stálým mícháním necháme vychladnout. Pudink rozšleháme šlehačem, přimícháme na kousky nakrájené změklé máslo a vyšleháme na hladký krém. Z krému odebereme 4 lžíce krému, necháme zatím stranou. Ostatním krémem potřeme korpus ve formě. |
3 | Kompotové ovoce přelijeme přes cedník, necháme okapat a podle vlastní fantazie nakrájíme. Potom střídavě naaranžujeme jahody, hroznové víno, mandarinky a broskve. Povrch přelijeme dortovým želé a vrátíme zpátky do lednice ztuhnout. |
4 | Nakonec sundáme plechové strany dortové formy. Okraje dortu potřeme krémem a ozdobíme pomletými ořechy. Potom dort krájíme na úhledné porce, které servírujeme na jednotlivých dezertních talířcích. |