Recept

Dort s tvarohovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54526
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

Na těsto
180 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
50 g Máslo čerstvé
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pomerančová kůra
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Na krém
180 g Cukr moučkový
40 g Cukr vanilka
50 ml Olej slunečnicový
250 g Smetana 33% (šlehačka)
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
Na sušené limety
120 g Cukr krupice
2 ks Limetka
10 g Máta
2 polévková lžíce Med včelí
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 989kJ
30% Sacharidy 110 g
32% Tuky 24 g
7% Sodík 134 mg
29% Bílkoviny 17 g

Dort s tvarohovou náplní postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme 50 g másla, prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem a vařečkou zlehka promícháme, ale důkladně, aby nám nezůstala na dně mouka. Připravené těsto ihned vlijeme do dortové formy, vložíme do předehřáté trouby. Při 170stupňové teplotě pečeme 35 minut.

2

Příprava krému: Tvaroh v misce smícháme spolu se 150 g moučkovým cukrem, citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou vmícháme do tvarohu.

3

Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a vodorovně rozřízneme na půlku. Jednu půlku vložíme zpátky do dortové formy, kterou vymažeme olejem a vysypeme zbylým moučkovým cukrem. Potřeme polovinou připraveného krému, na krém položíme druhou půlku korpusu. Opět korpus potřeme krémem. Naplněný dort vložíme do lednice ztuhnout. Nejlépe na celou noc.

4

V kastrůlku svaříme vodu, přidáme med. Limetky i s kůrou nakrájíme na tenká kolečka, vložíme do vody a na mírném ohni povaříme přibližně 30 minut. Potom scedíme a necháme do druhého dne okapat a uschnout. Suché limetky naaranžujeme na povrch dortu. Ozdobíme také nasekanou voňavou mátou. Dort krájíme ostrým nožem, namočeným v teplé vodě na úhledné porce. Servírujeme na jednotlivých dezertních talířcích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept