Kapří noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapří noky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 54527 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 ml | Bešamel |
500 g | Kapr obecný |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 192,0mg |
Draslík | 419,9mg |
Vláknina | 201,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Kapr obecný, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapří noky postup přípravy receptu:
1 | Kapra stáhneme, vykostíme a třikrát umeleme. Do mísy s mletým kapřím masem přidáme bílky, vejce, strouhaný muškátový oříšek, osolíme, vše vařečkou utřeme a dáme na chvíli do ledničky vychladit. |
2 | Do vychlazené směsi po troškách vmícháme smetanu a znovu vychladíme. |
3 | V hrnci přivedeme k varu vodu se lžičkou soli, do které zavařujeme noky vykrájené lžičkou. Když voda i s noky začne znovu vřít, stáhneme plamen, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme „táhnout“ při cca 90 °C asi 6-8 minut. |
4 | Noky scedíme, narovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, posypeme strouhaným sýrem, přelijeme bešamelem a dáme na chvíli do středně vyhřáté trouby zapéct. |