Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 54527
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

250 ml Bešamel
500 g Kapr obecný
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
4 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 716kJ
2% Sacharidy 6 g
42% Tuky 31 g
33% Sodík 665 mg
45% Bílkoviny 26 g

Kapří noky postup přípravy receptu:

1

Kapra stáhneme, vykostíme a třikrát umeleme. Do mísy s mletým kapřím masem přidáme bílky, vejce, strouhaný muškátový oříšek, osolíme, vše vařečkou utřeme a dáme na chvíli do ledničky vychladit.

2

Do vychlazené směsi po troškách vmícháme smetanu a znovu vychladíme.

3

V hrnci přivedeme k varu vodu se lžičkou soli, do které zavařujeme noky vykrájené lžičkou. Když voda i s noky začne znovu vřít, stáhneme plamen, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme „táhnout“ při cca 90 °C asi 6-8 minut.

4

Noky scedíme, narovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, posypeme strouhaným sýrem, přelijeme bešamelem a dáme na chvíli do středně vyhřáté trouby zapéct.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept