Jednoduchý recept

Uhlířské špagety

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 54529
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
400 g Špagety
1 špetka Sůl
40 g Sýr Parmezán
40 g Sýr Ricotta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 739kJ
21% Sacharidy 77 g
34% Tuky 25 g
24% Sodík 476 mg
42% Bílkoviny 23 g

Uhlířské špagety postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Sýry nastrouháme najemno. Vejce rozklepneme a rozšleháme, dochutíme pepřem a solí.

2

Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit špagety. Uvařené špagety scedíme a necháme okapat.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme v něm nakrájenou slaninu a prolisovaný česnek. Pak do pánve přidáme uvařené okapané špagety, přilijeme rozšlehaná vajíčka a polovinu nastrouhaných sýrů a mícháme, dokud se vejce nezačnou srážet. Pak přisypeme zbylé nastrouhané sýry a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept