Jednoduchý recept

Těstoviny Penne v pálivé omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 54530
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
500 g Rajčata
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny penne

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 653kJ
27% Sacharidy 98 g
23% Tuky 17 g
24% Sodík 488 mg
42% Bílkoviny 24 g

Těstoviny Penne v pálivé omáčce postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky rozřízneme, odstraníme z nich semínka, opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a dužninu prolisujeme přes síto. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno. Slaninu rozkrájíme na malé kousky.

2

Ve velké hlubší pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu. Pak přidáme prolisovaný česnek a rajčata s chilli papričkami, opepříme, osolíme a necháme pod pokličkou přibližně 10 minut za občasného míchání dusit.

3

V hrnci s mírně osolenou vařící vodou uvaříme doměkka těstoviny. Uvařené scedíme a promícháme společně s nakrájenou petrželkou s omáčkou v pánvi.

4

Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept