Brokolicová omáčka s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolicová omáčka s těstovinami
Brokolicová omáčka s těstovinami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 54532 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
1 ks | Masox |
1,5 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
2,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
0,5 kg | Těstoviny konzumní |
1 špetka | Vegeta |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 28,8mg |
Draslík | 395,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 111,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Masox, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny konzumní, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolicová omáčka s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny. |
2 | Brokolici omyjeme studenou vodou, rozebereme ji na růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Vařenou brokolici scedíme. |
3 | Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. |
4 | V misce smícháme mouku a půl deci mléka na hladkou jíšku. |
5 | V druhém hrnci v půl litru vařící vody rozmícháme Masox a uvaříme v něm doměkka nakrájenou mrkev. Potom do hrnce přidáme brokolici a vše ještě krátce povaříme. Zeleninu ve vývaru rozmixujeme, přimícháme smetanu a deci mléka. Vařící omáčku za stálého míchání zahustíme jíškou, dochutíme Vegetou, pepřem a solí. |
6 | Uvařené těstoviny scedíme, necháme krátce okapat, rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme brokolicovou omáčkou a podáváme. |